Page content

Over Gertie

Gertie-portret-zwart

Gertie Tuller is voedings- en leefstijlcoach en oprichtster van jouw leefstijl! Zij heeft zich gespecialiseerd in de aanpak van lichamelijke klachten die een vitaal leven in de weg staan. De sleutel tot het succes is het werken met een persoonlijk voedingsplan, dat is afgestemd op de persoonlijke behoeften van haar cliënten. Immers, ieder mens is uniek en standaardoplossingen werken in veel gevallen niet of onvoldoende . Ze weet waar ze het over heeft: “Gezond eten en meer bewegen alleen bleken niet het antwoord op mijn chronisch overgewicht van 25 kg met bijbehorende gezondheidsklachten. Dat moest anders. Ik boekte pas succes toen ik specifiek klachten in verband ging brengen met specifieke voedingsmiddelen.”

Die ervaring, plus de kennis die Gertie heeft opgedaan tijdens haar opleidingen tot voedingsdeskundige en orthomoleculair gewichtsconsulent, zet zij in om haar cliënten van duidelijke en doelgerichte informatie te voorzien. Naast haar concrete ondersteuning op het gebied van voeding, weet zij dit ook om te zetten in praktische handreikingen, met respect voor de persoonlijke omstandigheden van haar cliënten. Wat haar aanpak uniek maakt is dat zij daarbij denkt in mogelijkheden en niet in beperkingen.”Vaak krijgen mensen bij klachten vooral te horen wat ze niet meer mogen eten of doen. Hoe het dan verder moet blijft dan vaak hangen in algemeenheden. Iets waar mensen nauwelijks mee uit de voeten kunnen, merk ik dagelijks in mijn praktijk. Ik vind het juist een uitdaging om te laten zien wat er allemaal nog wél mogelijk is.

Gertie onderscheidt zich verder door de praktische vertaalslag die zij vanuit de specialistische theorieën voor haar cliënten weet te maken. Voeding klinkt ingewikkeld en er wordt vaak heel gewichtig over gedaan. Bovendien is het niet altijd even eenvoudig om goede informatie te vinden over voeding en gezondheid. Laat staan hoe dat ook nog eens in een dagelijkse maaltijd toegepast kan worden. “Als ik met cliënten bespreek wat er op etiketten van voedingsmiddelen staat, gaat er vaak een wereld voor hen open. Ik geef tips waarop zij moeten letten bij het kopen van voedingsmiddelen en het bereiden van maaltijden, zodat het makkelijk vol te houden is en als vanzelf iets eigens wordt.”

Persoonlijk wordt Gertie enorm enthousiast als zij ziet dat door haar motivatie en inspiratie mensen vastberaden aan de slag gaan om hun vitaliteit terug te krijgen. “In mijn praktijk zie ik mensen helemaal opleven. Weer vol energie. Ik vind het geweldig dat ik daaraan mag bijdragen!”