Page content

Programma’s

Wat kan je verwachten?
Na een eerste kennismaking volgt de intake. In dit gesprek bespreken we je voedings- en bewegingspatroon, leefgewoonten, klachten, ziekten en medicijngebruik. Als leidraad gebruiken we daarvoor een vragenlijst die je van tevoren hebt ingevuld. Uiteraard wordt er strikt vertrouwelijk met deze informatie omgegaan! Samen bekijken we wat het beste aansluit bij jouw persoonlijke situatie, wensen en doelen en hoe we het traject gaan invullen. Indien nodig kan ik je adviseren om aanvullend onderzoek te laten doen, via je huisarts of via specifieke laboratoria.

Met al deze gegevens ga ik aan de slag om een persoonlijk voedingsplan of voedingsadvies voor je te maken. Geen moeilijk programma met ingewikkelde recepten, vetarm eten en uren beulen in de sportschool, maar eenvoudige maaltijden, met voedingsmiddelen die overal verkrijgbaar zijn en goed in te passen in een normaal voedingspatroon en (gezins)leven. Producten die zijn geselecteerd op basis van wat ze voor jouw stofwisseling en hormoonhuishouding kunnen doen. Die qua samenstelling jouw gezondheid op de korte en lange termijn positief beïnvloeden. Want pas als je je lichaam geeft wat het nodig heeft, kan het doen wat het moet doen. En kan het toe naar een gewicht dat daarbij past, of je nu overgewicht of ondergewicht hebt.

Nu gaan we werken aan jouw doel(en)! Je wordt intensief begeleid om veranderingen in je leefstijl door te voeren, op een manier die bij jou en bij jouw leven past. Het aanpassen van je leefstijl en voedingspatroon kan namelijk best lastig zijn. Immers, gewoontes zijn soms diep ingeslepen en die verander je niet zomaar van de een op de andere dag. Daar kan je dus best een duwtje in de rug bij gebruiken!

Tijdens de coachsessies bespreken we de voortgang, kijken we naar de ontwikkelingen in je gezondheid, gewicht, lichaamssamenstelling en centimeters en besteden we aandacht aan zaken waar jij op jouw pad naar optimale gezondheid tegenaan loopt. Bijvoorbeeld hoe je de juiste keuzes maakt op feestjes of tijdens vakanties, je maaltijden bereidt, omgaat met onregelmatigheid qua eettijden, je gezinsleden mee kunt laten profiteren van jouw gezonde leefstijl, het beste beweegt op een manier die bij jou past en de juiste producten in de supermarkt kiest. Ik ben je stok achter de deur, een luisterend oor en motiveer je, zodat jij de juiste stappen kunt zetten om je doel te bereiken. Je krijgt tips en trucs om het allemaal nóg beter en makkelijker vol te houden. En vanzelfsprekend leer ik je hoe je datgene dat je hebt bereikt ook in de toekomst kunt behouden.

Aan het einde van het traject vindt een persoonlijke eindevaluatie plaats. Op basis hiervan bespreken we of verdere ondersteuning nog gewenst is en bepalen we het eventuele vervolgtraject.