Werkwijze      

Eerste consult

In het eerste consult bespreken we je voedings- en bewegingspatroon, leefgewoonten, klachten, ziekten en medicijngebruik. Als leidraad gebruiken we daarvoor een vragenlijst die je van tevoren hebt ingevuld. Uiteraard wordt er strikt vertrouwelijk met deze informatie omgegaan.

Samen gaan we op zoek naar de oorzaken van je gezondheidsklachten. Indien nodig kan ik je adviseren om aanvullend onderzoek te laten doen, via je huisarts of via specifieke laboratoria.  Ook neem ik graag de uitslagen van eerdere onderzoeken mee. Zo zoeken we langs meerdere wegen naar verstoringen en oorzaken van je klachten.

We bespreken samen wat het beste aansluit bij jouw persoonlijke situatie, wensen, doelen en verwachtingen, wat voor jou haalbaar is en bepalen welk traject daarbij het best past. Het eerste consult duurt meestal een uur.

Vervolg

Op basis van ons eerste gesprek en de uitslagen van eventuele onderzoeken ga ik aan de slag om een passend voedingsadvies of persoonlijk voedingsplan voor je te maken. Geen moeilijk programma met ingewikkelde recepten, vetarm eten en uren beulen in de sportschool, maar eenvoudige maaltijden, met voedingsmiddelen die overal verkrijgbaar zijn en goed in te passen zijn in een normaal voedingspatroon en (gezins)leven. Producten die zijn geselecteerd op basis van wat ze voor jouw stofwisseling, hormoonhuishouding en lichaam kunnen doen. Die qua samenstelling jouw gezondheid op de korte en lange termijn positief beïnvloeden. Want pas als je je lichaam geeft wat het nodig heeft, kan het doen wat het moet doen. Dan kan het herstellen en toe naar een betere gezondheid, meer energie en naar een gewicht dat daarbij past.

Vanuit datzelfde principe kijk ik ook of extra aanvulling van bepaalde voedingsstoffen in de vorm van voedingssupplementen gewenst is. Voedingssupplementen zijn eigenlijk niets anders dan tabletten of capsules met een hoog gehalte aan voedingsstoffen die in een lagere dosering ook in voeding zitten. Je kunt daarbij denken aan vitaminen, mineralen, kruiden, probiotica, vetzuren en lichaamseigen stoffen als aminozuren (bouwsteen van eiwitten).

Vervolgconsulten

Tijdens de vervolgconsulten gaan we werken aan jouw doel(en). Je wordt intensief begeleid om veranderingen in je eet- en leefpatroon door te voeren, op een manier die bij jou en bij jouw leven past. Het aanpassen van je leefstijl en voedingspatroon kan namelijk best lastig zijn. Immers, gewoontes zijn soms diep ingeslepen en die verander je niet zomaar van de een op de andere dag. Daar kan je dus best een duwtje in de rug bij gebruiken!

Tijdens de consulten bespreken we de voortgang en eventuele laboratoriumonderzoeken, kijken we naar de ontwikkelingen in je gezondheid, gewicht en lichaamssamenstelling, stellen we waar nodig de adviezen bij en besteden we aandacht aan zaken waar jij op jouw pad naar optimale gezondheid tegenaan loopt. Bijvoorbeeld hoe je je maaltijden bereidt, omgaat met onregelmatigheid qua eettijden, de juiste keuzes maakt op feestjes of tijdens vakanties, je gezinsleden mee kunt laten profiteren van jouw gezonde leefstijl, een goede balans vindt tussen in- en ontspanning, het beste beweegt op een manier die bij jou past en de juiste producten in de supermarkt kiest.

Ik ben je stok achter de deur, een luisterend oor en motiveer je, zodat jij de juiste stappen kunt zetten om je doel te bereiken. Je krijgt tips en trucs om het allemaal nóg beter en makkelijker vol te houden. Ik deel graag mijn kennis over voeding en een gezonde leefstijl met je, zodat je op basis daarvan zelf keuzes kunt maken. En vanzelfsprekend leer ik je hoe je datgene dat je hebt bereikt ook in de toekomst kunt behouden.

De vervolgconsulten duren meestal 45 minuten en worden om de 3 à 4 weken gepland.

Direct een afspraak maken?